ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Παρουσίαση των «Καλυμνιακών Χρονικών» στην Αθήνα


Την περασμένη Κυριακή 13/12 έγινε στην, κατάμεστη από συμπατριώτες, αίθουσα «Κατερίνα Γιαννάτου» της Εστίας των Καλυμνίων Αττικής η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της Ενωσης Καλυμνίων Αθηνών-Πειραιώς, με αφορμή την εορτή του Αγίου Νικολάου, προστάτη του Συλλόγου.
Μετά την καθιερωμένη αρτοκλασία και τη ζεστή προσφώνηση του Προέδρου της Ενωσης Κου Γιώργου Ζαραφωνίτη έγινε η παρουσίαση του νέου τόμου, 18ου στη σειρά, των «Καλυμνιακών Χρονικών» από τους Γιάννη Θ. Πατέλλη Πρόεδρο και Κώστα Μηνέττο Αντιπρόεδρο του Αναγνωστηρίου.
Ο Πρόεδρος Κος Πατέλλης αναφέρθηκε, εν συντομία, στις ιδιαιτερότητες του νέου βιβλίου, που στις 500 και πλέον σελίδες του περιλαμβάνει και νέους συνεργάτες από γειτονικά νησιά, κάτι που επιδιώκει συνεχώς το Αναγνωστήριο και όποτε αυτό επιτυγχάνεται ικανοποιεί ιδιαίτερα το Διοικητικό του Συμβούλιο. Ευχαρίστησε τους χορηγούς, τον Νομάρχη Κο Γιάννη Μαχαιρίδη και το Δήμαρχο Καλυμνίων Κο Γιώργο Ρούσσο, τους συνεργάτες του τόμου, τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Καλυμνίων Αττικής για τη ζεστή φιλοξενία και κατέληξε : «Βρισκόμαστε σε μια εποχή που όλα είναι μετρήσιμα και όλα δημοσκοπούνται, από την ευτυχία και τον έρωτα μέχρι τα φρονήματα και τις πολιτικές πεποιθήσεις. Μόνη σταθερή αξία, μόνο αδιαπραγμάτευτο και μη μετρήσιμο μέγεθος, για τον καθένα μας, είναι η καταγωγή του και η περηφάνια της ρίζας του. Αυτό το ιερό, εσώτερο, ανεκτίμητο μέγεθος, το Αναγνωστήριο του νησιού μας, προσπαθεί με τις εκδόσεις του να διαφυλάξει και να σας προσφέρει».
Στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος του Αναγνωστηρίου Κος Κώστας Μηνέττος, με τον ιδιαίτερα γλαφυρό και εμπεριστατωμένο λόγο του, αναφέρθηκε εν συντομία στους συγγραφείς και τα άρθρα του βιβλίου.
Ενδιάμεσα προβλήθηκε ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο CD, με το περιεχόμενο και την εικονογράφηση του βιβλίου, δουλειά του Βαγγέλη Τάτση και της μητέρας του Ειρήνης Γαλανού- Μπουφίδη, το οποίο θα προβληθεί ξανά στην παρουσίαση των Χρονικών που θα γίνει στην Κάλυμνο μέσα Ιανουαρίου.
Ακολούθησε η απονομή τιμητικών διπλωμάτων και ενός τόμου των Χρονικών στα Καλυμνάκια που πέτυχαν στις Ανώτατες Σχολές των Αθηνών και τα οποία είχαν κληθεί για μια πρώτη γνωριμία με την Ενωση Καλυμνίων Αττικής.
Η υπέροχη βραδιά έκλεισε με μια ευχάριστη έκπληξη. Η Καίτη Κουλλιά και ο Νίκος Κούρος στο πιάνο ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους με ένα υπέροχο εικοσάλεπτο πρόγραμμα από το οποίο δεν έλειψαν φυσικά το «Τζιβαέρι» και το «Μαρούλι».
(Γ.Θ.Π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: