ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ

Χθες Κυριακή, 20 του μηνός έγινε παιδικό πάρτυ στην αίθουσα της Ένωσης. Η αίθουσα γέμισε χαρούμενα παιδικά προσωπάκια, που περίμεναν τον Άγιο Βασίλης να τους μοιράσει δωράκια. Έτσι κι έγινε και αφού τραγουδήσανε τα παιδιά τα κάλαντα εμφανίστηκε ο γενειοφόρος, ο μόνος που κατάφερε να σταματήσει για λίγο με τα δώρα του τα αγοράκια και τα κοριτσάκια, που μέχρι τότε χοροπηδούσαν σαν τους καλικάτζαρους.
Τις εντυπώσεις έκλεψε το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο με την τεράστια φάτνη, που ζωντάνεψε με τη φαντασία του και το ταλέντο του ο δημιουργός της, κ. Σπύρος Τσιλιγκίρης, φίλος της Ένωσης, ο οποίος την έφτιαξε και τη δώρισε στην Ένωση και τον οποίο ευχαριστούμε πολύ γι αυτό. Η σύνθεση είχε τη φάτνη με το θείο βρέφος, ζωάκια, φυτά και ένα σύστημα με τρεχούμενο νερό.
Οι γυναίκες της Ένωσης και άλλες πολλές φίλες γέμισαν δύο μπουφέδες με εκλεκτά σπιτικά γλυκά και πίτες λογιών λογιών, που δεν είχαν να ζηλέχψουν τίποτα από το καλύτερο κέτερινγκ. Άλλωστε αυτά φτιάχτηκαν από ψυχής. Όλα τα εδέσματα έγινανα ανάρπαστα ειδικά από τους γονείς που το’ ριξαν για τα καλά στο φαγητό.
Το παιδικό αυτό πάρτυ ταίριαξε απόλυτα με το πνεύμα των Χριστουγέννων, καθώς τι άλλο είναι τα Χριστούγεννα από γιορτή για το παιδί που έρχεται στον κόσμο να τον γεμίσει χαρά, αγάπη και ελπίδα. Τα Χριστούγεννα όμως είναι και οι γονείς που γύρω από τα τέκνα τους τα αγκαλιάζουν με την πάχνη της αγάπης και της υπομονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: