ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην φωτογραφία


Η τέχνη της φωτογραφίας ανθεί τα τελευταία 10 χρόνια. Το αποδεικνύουν οι εκθέσειςφωτογραφίας του συλλόγου των καλλιτεχνιών κάθε καλοκαίρι. Χρειαζόμασταν όμωςκαι μια επίσημη και έγκυρη αναγνώριση και αυτή την έφερε στην Κάλυμνο ο γιατρόςκαι καλλιτέχνης φωτογράφος κ. Γιάννης Κουλλιάς.Πήρε μέρος σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας, που διοργάνωσε ο καλλιτεχνικός οίκος “AL THANI”, στην Αυστρία (ιδιοκτήτης του οίκου είναι ο Σεΐχης του Κατάρ), και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στην κατηγορία φωτογραφίας «το νερό» (φωτο: η βραβευμένη φωτογραφία). Για την αξία και βαρύτητα του βραβείου αυτού μιλάει ο αριθμός των 6.000 συμμετοχών και των 60.000 φωτογραφιών που κρίθηκαν. Πρόκειται δηλαδή για καλλιτεχνικό διαγωνισμό παγκόσμιας εμβέλειας, στον οποίο ο κ. Γιάννη Κουλλιάς, και δι’ αυτού η Κάλυμνος, κέρδισε την πρώτη θέση.Η φωτογραφία με την οποία βραβεύτηκε ο συμπατριώτης μας θέτει και μια επίσημη άποψη για τη φωτογραφία. Συχνά μιλάνε στην Κάλυμνο για «γνήσιες» και για «πειραγμένες» φωτογραφίες, δηλαδή φωτογραφίες που έχουν υποστεί ένα ρετουσάρισμα και μια αισθητική τελείωση. Η βραβευμένη φωτογραφία του κ. Κουλλιά μας βεβαιώνει ότι οι «διακριτικές» επεμβάσεις είναι χρήσιμες και αναγκαίες όσο ακριβώς, θα λέγαμε, το μακιγιάζ σε μια γυναίκα. Και την προσεκτική επεξεργασία της φωτογραφίας την αποτολμούν όσοι γνωρίζουν από φωτογραφία (το ίδιο δε γίνεται και στο μακιγιάζ, που αναδείχτηκε σε πολύ μεγάλη τέχνη;) Αν ο φωτογράφος τραβήξει μια φωτογραφία με αδιάφορο θέμα, με λάθος προβολή, με λάθος σκηνοθετική αντίληψη, σε λάθος χρόνο κ.λπ. δεν τον σώζει καμιά «πλαστική εγχείρηση». Η υποβοήθηση του φωτισμού, η μικρή παρέμβαση στα χρώματα κ.λπ. βοηθάνε την ωραία φωτογραφία. Η καλλιτεχνική φωτογραφία δεν τελειώνει με το κλικ της φωτογραφικής μηχανής.
Πηγή Αργώ της Καλύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: