ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Χωρίς Πυροσβεστική η Κάλυμνος

Υπό έλεγχο τέθηκε τα ξημερώματα, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην Κάλυμνο, σε θαμνώδη έκταση λίγο πάνω από τον οικισμό Βοθυνοι μακριά από κατοικημένη περιοχή. Η φωτιά με τη βοήθεια των θυελλωδών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στο νησί, εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα. Στη μάχη της κατάσβεσής πήραν μέρος το μικρό πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Καλυμνιων και το εθελοντικό κλιμάκιο.«Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε το μοναδικό νησί με 17.000 κατοίκους που δεν διαθέτει πυροσβεστικό κλιμάκιο» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Σκουμπουρδής.Εν τω μεταξύ με αφορμή και την εκδήλωση της πυρκαγιάς την Παρασκευή στην Κάρπαθο, από την Νομαρχία τονίζεται ότι όλοι οι μελισσοκόμοι του νομού πρέπει να λαμβάνουν μέτρα πρόληψης πυρκαγιών. Συγκεκριμένα: Κατά την διαδικασία επιθεώρησης των μελισσοσμηνών, το άναμμα του «καπνιστηριού» να γίνεται με ασφάλεια εντός των οχημάτων τους. Να είναι εφοδιασμένοι με ικανή ποσότητα νερού, όπως ρητά προβλέπεται από τον νόμο, για την άμεση κατάσβεση τυχόν εστίας φωτιάς. Στη διαδικασία μετακίνησης – μεταφοράς των μελισσοσμηνών επιβάλλεται ο καθαρισμός του χώρου εναπόθεσής

Δεν υπάρχουν σχόλια: