ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ένωση μας εκφράζει την ευαρέσκεια της για τις εξελίξεις που έλαβαν χώρα σχετικά με την Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία του Δήμου Καλυμνιων.
Με μεγάλη μας χαρά μάθαμε ότι τα οικονομικά της ΑΝΕΚ είναι σε άριστη κατάσταση και προχωρεί σε αντικατάσταση των μηχανών του Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ … Το καράβι αυτό διασυνδέει τα νησιά Αστυπαλιά , Λερο, Πατμο , Αγαθονιση , Αρκιους και η ανανέωση του μηχανοστασίου του αποτελεί πράγματι επιτυχία του Δήμου Καλυμνιων , μιας και το κράτος δεν μπορεί να δώσει μια λύση στη διασύνδεση των μικρών αυτών νησιών και δίνει στο Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ με τη χαμηλότερη επιδότηση στο Αιγαίο.
Έχουμε τη γνώμη ότι η αδιαφορία του κράτους στηρίζεται στα πλαίσια του καθεστώτος που έχει διαμορφωθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με βάση τη γνωστή κοινοτική οδηγία 3577/92 και το Νόμο 2932/01 που την επικύρωση προβλέποντας στην < ευγενική > διάθεση των εφοπλιστών . Το εφοπλιστικό κεφάλαιο ευνοείται από τη σχετική νομοθεσία και προσβλέπει να ανοίξει η κάνουλα των επιδοτήσεων στο φουλ , για να δρομολογήσει πλοία στις γραμμές των νησιών μας .
Η επιτυχία του Δήμου Καλυμνιων στηρίζει την ύπαρξη των υγιών δημοτικών επιχειρήσεων , που με τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες συμβάλουν στην ανάπτυξη των νησιών μας , στην τόνωση τις απασχόλησης και την αύξηση της τουριστικής κίνησης.
Επίσης εκφράζουμε την ευαρέσκεια μας για την ηλεκτροδότηση του δρόμου του Αγίου Βασιλείου προς Άγιο Σάββα, έργο που είναι σημαντικό για την ασφάλεια , την καλαισθησία και την ανάπτυξη της περιοχής .
Συγχαίρουμε λοιπόν το Δήμο Καλυμνιων για τα σημαντικά του εγχειρήματα και ευελπιστούμε και σε άλλες τέτοιες ενέργειες εκ μέρους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: