ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου η παρουσίαση του βιβλίου του συμπατριώτη μας και δασκάλου Μιχάλη Κώτη με τίτλο < Στο Αιγαίο σε μιαν άκρη > , σε συνεργασία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Συλλόγου Συνταξιούχων Δασκάλων , του Συλλόγου Δασκάλων και της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου .
Ο κ. Κώτης έχει πάρει το Β Πανελλήνιο Βραβείο Διηγήματος το 1977 με το διήγημα << Η δίκη με το αριθμό εξήντα εννέα >> και Α Πανελλήνιο βραβείο Διηγήματος το 1998 με το διήγημα < Πέρα από το νόμο >
Το μυθιστόρημα όπως αναφέρει ο μεγάλος Καλύμνιος συγγραφέας Γιάννης Μαγκλής << ζωντανεύει με επιτυχία και με αληθινή και σωστή και κατανοητή γλώσσα τη ζωή και τον αγώνα της σφουγγαροσύνης , τις στερήσεις τις κακουχίες και τους κινδύνους της . Και τη γυναίκα – ηρωίδα Καλυμνιά , που ήταν μητέρα και πατέρας τους μήνες της απουσίας του άντρα της .Και τα ήθη και έθιμα και τις παραδόσεις του νησιού μας καλά τοποθετημένα , φυσικά δοσμένα , δένουν με το περιεχόμενο>>.
Περισσότερο εντυπωσιακό θεωρεί ο κ. Μαγκλής είναι το πλήθος των γνώσεων που παρουσιάζει ο κ. Κώτης και αναφέρονται σε σπουδαίες έννοιες , όπως της δημοκρατίας , της ελευθερίας , της δικαιοσύνης , της ισότητας , της αγάπης , της ανθρωπιάς , της οικογένειας , της πατρίδας , της θρησκείας της εργασίας .Ο Καλύμνιος ζωγραφίζεται έτσι ακριβώς όπως είναι , άνθρωπος των άκρων .
Και ο σφουγγαράς όπως παρουσιάζεται σε ποίημα του κ. Κώτη < το ένα μέρος της καρδιάς κομμάτι μουσικής περήφανος γρανιτόβραχος , σκληρός γρανίτης τ’ άλλο >.

Δεν υπάρχουν σχόλια: