ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Πανηγυρικά τα εγκαίνια στη νεόκτιστη και περίλαμπρη στέγη των ΑΜΕΑ







Από τα ωραιότερα κτίρια της Καλύμνου είναι το νεόκτιστο κέντρο των ΑΜΕΑ, στο Αργος. Τα εγκαίνιά του έγιναν πανηγυρικά στις 3.12.09, ημέρα αφιερωμένη στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Η τελετή για τον επίσημο εγκαινιασμό του κτιρίου έγινε με αγιασμό που τέλεσε ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος, συμπαραστατούμενος από τον επίσκοπο κ. Εμμανουήλ και ιερείς, ενώ παρέστησαν ο δήμαρχος, η έπαρχος, ο τέως περιφερειάρχης κ. Χαρ. Κόκκινος, επί των ημερών του οποίου έγινε αυτό το έργο, ο δ/ντής του συντάγματος και πολύς κόσμος. Τη γιορταστική ομιλία έκανε η πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου κα Π. Μαύρου, και χαιρετισμούς απηύθυναν ο μητροπολίτης, η έπαρχος, ο κ. Κόκκινος και ο δήμαρχος. Εκ μέρους του δ.σ. των ΑΜΕΑ μίλησαν ο πρόεδρος κ. Φίλ. Ολυμπίτης και ο Γραμματέας κ. Ηλ. Φλάσκος.
Το Κέντρο ΑΜΕΑ Καλύμνου είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που έγιναν στην Κάλυμνο τα τελευταία χρόνια, γιατί και ο προϋπολογισμός του ήταν μεγάλος (1 εκ. ευρώ) αλλά πιο μεγάλος είναι ανθρωπισμός που εμπεριέχει και εκφράζει αυτό το έργο και κάθε παρόμοιό του. Καθρεφτίζει την ανθρώπινη όψη της πολιτικής. Της πολιτικής που σέβεται τον άνθρωπο και προπάντων τα άτομα που έχουν ανάγκη προστασίας και φροντίδας εκ μέρους της πολιτείας.
Το κέντρο είναι 750τ.μ, σε οικόπεδο πάνω από 4 στρέμματα. Ως επιλογή και κατασκευή είναι προϊόν συνεργασίας, βασικά, τριών θεσμικών κέντρων: του Δήμου (που ήταν και ο φορέας υλοποίησης) της Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και του διοικ. σ/λίου του Συλλόγου Γονέων ΑΜΕΑ, στο οποίο πρόεδρος είναι , επί πολλά χρόνια, ο κ. Φίλ. Ολυμπίτης και Γραμματέας ο κ. Ηλ. Φλάσκος. Ομως η ισχυρή κινητήρια δύναμη που πίεζε τους πολιτικούς ήταν το δ.σ. των γονέων ΑΜΕΑ. Πέτυχε να κρατήσει σε εγρήγορση το ενδιαφέρον των πολιτικών. Αλλά και εκείνοι με τη σειρά τους επέδειξαν ανθρωπιστικά συναισθήματα στην πράξη.
Το Κέντρο ΑΜΕΑ Καλύμνου είναι ένα από τα τέσσερα καλύτερα Κέντρα ΑΜΕΑ πανελληνίως. Οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός του αποτελούν πρότυπο οργάνωσης χώρων για παιδιά. Διαθέτει 25 αίθουσες, μεταξύ των οποίων: εργαστήρια (υφαντικής, αγγειοπλαστικής κ.α.), όπου τα παιδιά απασχολούνται και δημιουργούν με τη βοήθεια των κοριτσιών που τα επιβλέπουν και τα καθοδηγούν, γυμναστήριο, αίθουσα ψυχαγωγίας, αίθουσα πληροφορικής, ιατρείο, τουαλέτες, μπάνια, γραφείο προέδρου και γραμματεία, γραφείο επιτροπής παρακολούθησης, γραφείο κοινωνικού λειτουργού, αίθουσα συνεδριάσεων κ.α. Το Κέντρο διαθέτει, επίσης, πολύ άνετους εσωτερικούς χώρους κίνησης των παιδιών από πτέρυγα σε πτέρυγα, ωραία διακόσμηση και τέλειο κλιματισμό. Στην αυλή οι χώροι για άθληση των παιδιών είναι πολύ μεγάλοι. Εκεί προπονείται η ομάδα στίβου των παιδιών του Κέντρου («Απόλλων»), που έχει να επιδείξει πολλά κύπελλα από πανδωδεκανησιακούς αγώνες.
Τέλειο το κέντρο ως κτιριακή κατασκευή, όμως αυτό που δεν είναι μεν ορατό, αλλά γεμίζει όλο το κέντρο, είναι δροσερή πηγή αισθημάτων ανθρωπισμού και αγάπης που δείχνουν προς τα 25 παιδιά του κέντρου τα κορίτσια που τα φροντίζουν, μαζί και το διοικ. σ/λιο. Προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό καθημερινά και πάντα με τρυφερότητα και πηγαία υπομονή.
Το κέντρο λειτουργεί καθημερινά και στις λειτουργικές δαπάνες συντρέχει ο Δήμου, αλλά προς το παρόν το διοικ. σ/λιο έχει στην ευθύνη του τις αμοιβές του προσωπικού. Γι’ αυτό, όσοι θέλουν θα δείξουν έμπρακτα τον ανθρωπισμό τους και την αγάπη τους στα ΑΜΕΑ, θα πρέπει να επισκεφθούν το Κέντρο και να κάνουν κάποιες μικρές αγορές. Θα εντυπωσιαστούν από τις δημιουργίες και θα νιώσουν και πιο κοντά στον άνθρωπο. (ΣΝΤ)
Πηγή Αργώ της Καλύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: