ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Φεστιβάλ αναρρίχησης.....

Μ ετά τα τρία ιδιαίτερα επιτυχημένα φεστιβάλ που έχουν προηγηθεί στο νησί των σφουγγαριών και της αναρρίχησης, ο Δήμος Καλύμνου ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του επόμενου φεστιβάλ για τον ερχόμενο Μάιο. Αναρριχητές όλων των επιπέδων από όποια χώρα του κόσμου και αν προέρχονται είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στη γιορτή της αναρρίχησης. Επίσημοι προσκεκλημένοι του φεστιβάλ θα είναι οι αδελφοί Remy, το φημισμένο στο χώρο μας ντουέτο, το οποίο κάθε χρόνο ανοίγει με πυρετώδεις ρυθμούς πάνω από 100 διαδρομές στο νησί. Το μεγάλο αστέρι της συνάντησης θα είναι ο Adam Ondra, ο 16χρονος πιτσιρικάς από την Τσεχία, ο οποίος έχει αφήσει με ανοικτό το στόμα την παγκόσμια αναρριχητική κοινότητα, «καταπίνοντας αμάσητα» τα 9a και 9a+! Περισσότερες πληροφορίες σύντομα στο kalymnos-isl.gr αλλα και στα 8a.nu, climbing.com.Θυμίζουμε πως το πρώτο φεστιβάλ στην Κάλυμνο “η Διεθνής Αναρριχητική Συνάντηση” διεξήχθη τον Οκτώβρη του 2000 με τη συνεργασία του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών και την επίσημη συμμετοχή της διαπρεπούς γαλλίδας αλπινίστριας Catherine Destivelle. Συμμετείχαν ακόμα 180 περίπου αναρριχητές από 13 διαφορετικές χώρες. Παράλληλα, με έξοδα του Δήμου κυκλοφόρησε ο πρώτος αναρριχητικός Οδηγός, ο οποίος μοιράστηκε δωρεάν πάνω στο νησί.Το δεύτερο φεστιβάλ διεξήχθη από 2έως 8 Οκτωβρίου 2004, με τη συμμετοχή πάνω από 500 αναρριχητών από όλο τον κόσμο και με επίσημους καλεσμένους τους Dave Graham, Liv Sansoz, Francois Legrand και Daniel Dulac και Andrea Di Bari. Μαζί μας ήταν ακόμα ορειβάτες όπως ο Michel Piola που έχουν διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της αναρρίχησης και στο άνοιγμα πολλών διαδρομών στην Κάλυμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: