ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Η Ιστορική μας μνήμη είναι δική μας υπόθεση


Κάθε ιστορική επέτειος της 7ης Μαρτίου, μας θέτει ζητήματα που έχουν σχέση με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Μας συγκινούν οι αφηγήσεις για τα γεγονότα της οθωμανικής, φραγκικής, ιταλικής, γερμανικής και αγγλικής κατοχής. Οι μνήμες των ημερών της απελευθέρωσης της περιόδου 1945-47 και το προσκλητήριο των αγωνιστών της περιόδου! Το αίσθημα αντίστασης και αγώνα που αποπνέει όλη η προηγούμενη ιστορική περίοδος.Η εθνική καταπίεση και η φλόγα για την ανεξαρτησία, συνδέονται πάντα με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες. Συνήθως το ένα έθνος δεν καταπιέζει το άλλο. Οι μηχανισμοί εξουσίας κάθε κράτους είναι αυτοί που καταπιέζουν και καταστρέφουν στο βωμό κυριαρχικών συμφερόντων, ανθρώπους, κοινότητες, εθνότητες και φυλές. Γι αυτό το κρίσιμο σημείο όλων των ιστορικών γεγονότων είναι το πνεύμα της ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης που υπάρχουν σε κάθε εποχή, σε αντίθεση με τα συμφέροντα των ισχυρών.
Η ιστορική μας μνήμη, μας επιβάλλει την αγάπη για την φύση και τον τόπο, τις ιστορικές μνήμες και τις πολιτιστικές μας παρακαταθήκες. Μας επιβάλλει τον σεβασμό στον μεγάλο παγκόσμιο αγώνα για μια κοινωνία Δικαιοσύνης, Ισότητας, Ελευθερίας, Ειρήνης και Αλληλεγγύης!

1 σχόλιο:

STAVROS είπε...

Αναρωτιέμαι γιατι εκτός απο μια στείρα αναφορά ημερομηνιών δεν αναφέρονται πουθενά ολοκληρωμένα τα γεγονότα της ενσωμάτωσης.Τα παιδιά στα σχολεία πολύ λιγα εως καθόλου διδάσκονται για την πορεία προς την ενσωμάτωση.