ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου πραγματοποίησε χθες, ημέρα Κυριακή, 22 του μηνός την κοπή της πίτας της με μεγάλη επιτυχία, καθώς η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Αυτό τιμά την Ένωση και της δημιουργεί τη δέσμευση για παραπάνω προσπάθεια και στο μέλλον.
Παρευρέθηκαν αρκετοί επίσημοι προσκεκλημένοι, όπως :
- Ο Δήμαρχος Καλύμνου κ. Ρούσος και ο Αντιδήμαρχος κ. Χριστοδούλου
- Οι Βουλευτές κ Καραμάριος και Ζωίδης
- Ο Νομάρχης κ. Μαχαιρίδης με τον Αντινομάρχη κ. Κουσουρνά.
- Οι υποψήφιοι Βουλευτές κ. Κασάρας, κ. Χρύσης και κα Ιατρίδη.
- Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιαννακάκης
- Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας παροικιακών Συλλόγων κ. Σκαναβής
- Πρόεδροι των παροικιακών συλλόγων
- Ο Γεν. Γραμμ,ατέας του ΕΚΡ Τριπολίτης Νικόλαος
Την κοπή της πίτας ευλόγησαν δύο ιερείς και στη συνέχεια ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντινίδης Γ. αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της Ένωσης, οι οποίες περιλαμβάνουν χορευτικά τμήματα για παιδιά και ενηλίκους, θεατρικό εργαστήρι, παραδοσιακή χορωδία, έκδοση περιοδικού – εφημερίδας και άλλες δραστηριότητες, οι οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν, όπως το κέντημα και η δημιουργία παραδοσιακής ορχήστρας.
Ο Πρόεδρος τόνισε ιδιαίτερα τη δημιουργία τράπεζας αίματος της Ένωσης, η οποία βρίσκεται στα σκαριά. Ακόμα μίλησε για την πολύ σημαντική εκδήλωση της μεταφοράς της λάρνακας του Αγίου Σάββα από την Κάλυμνο στη Ρόδο για λαϊκό προσκύνημα, την 1η Μαίου.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί όλων των επισήμων, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την προσέλευση του κόσμου, τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό είναι η ενότητα των Καλυμνίων και το ξεπέρασμα της διαφορετικότητας ιδεολογικής ή όποιας άλλης με μοναδική κινητήριο δύναμη την αγάπη για την Κάλυμνο.
Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε για την Ένωση η παρουσία του Δημάρχου Καλύμνου, κ. Ρούσου Γ. και του Αντιδημάρχου κ. Χριστοδούλου Φ. Ο Δήμαρχος εκτός των άλλων δήλωσε ότι στόχος του Δήμου Καλυμνίων είναι να έρθουν όλοι οι απανταχού σύλλογοι των Καλυμνίων κοντά, κάτι το οποίο επιδιώκεται να γίνει μετά και από επαφές που είχε ο Δήμαρχος με τους Προέδρους των Συλλόγων. Ευχαρίστησε την Διοίκησή μας, γιατί πρώτη φορά στα 6 χρόνια της παρουσίας του στα πολιτικά δρώμενα εκλήθη από την Ένωση Καλυμνίων Ρόδου.
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις με την επίδοση τιμητικής πλακέτας, των συμπατριωτών μας ιατρών κ. Σπανού Ιερόθεου, Γάτη Ιωάννη, Τηλιακού Νικολάου και Ζεμπιλά Μιχάλη, οι οποίοι βραβεύθηκαν λόγω συνταξιοδότησης για την προσφορά τους στον τόπο αλλά και στην Ελλάδα.
Επίσης βραβεύθηκε με τιμητική πλακέτα ο κος Γλυνάτσης Νίκος, ο οποίος χάρισε δύο πρωτιές (μία πανελλήνια και μία Βαλκανιακή) στους αγώνες Motorbikes 600 cc.
Στη συνέχεια ακολούθησαν βραβεύσεις με τιμητικούς επαίνους στα καλυμνάκια της Ρόδου, που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2007 – 2008. Αυτά είναι τα εξής :
- Ζωγραφάκης Αντώνιος του Μάμμα, Β Λυκείου,, Βενετόκλειο, βαθμός 18,7/12
- Κουκιαϊνη Θεμελίνα του Γεωργίου, Γ Λυκείου, 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου, Βαθμός 18,10/11
- Παπακωνσταντίνου Νικόλαος του Παναγιώτη, Γ Λυκείου, Κολέγιο Ρόδου, Βαθμός 19,3/12
- Σιάπερας Γιώργος του Κων/νου, Β Γυμνασίου, 40 Γυμνάσιο Ρόδου, βαθμός 18,7/12
- Τσουλφάς Πανορμίτης του Ιωάννη, Α Γυμνασίου, 70 Γυμνάσιο Ρόδου, βαθμός 18,7/12
- Σκόνη Φερενίκη – Σωτηρία του Νεκτάριου, Γ Γυμνασίου, Γυμνάσιο Κρεμαστής, βαθμός 19,7/13
- Ψαράς Νικόλας του Χαράλμπου, Β Γυμνασίου, 6ο Γυμνάσιο Ρόδου, βαθμός 19,9/12
- Τηλιακού Θάλεια του Σωκράτη,, Α Γυμνασίου, 6ο Γυμνάσιο Ρόδου, βαθμός 19,9/12
- Ψαρομπάς Γιάννης του Γεωργίου, Β Γυμνασίου, 6ο Γυμνάσιο Ρόδου, βαθμός 19,11/12
- Ροδίτη Ελευθερία-Ειρήνη του Νικολάου, Β Γυμνασίου, 1ο Γυμνάσιο Ρόδου, βαθμός 19,11/13
Και με καθαρό 20άρι οι δίδυμοι :
- Ορφανός Αλέξανδρος του Αντωνίου, Β Γυμνασίου, 4ο Γυμνάσιο Ρόδου, βαθμός 20
- Ορφανός Φώτης του Αντωνίου, Β Γυμνασίου, 4ο Γυμνάσιο Ρόδου, βαθμός 20.

Η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου ευχαριστεί όλους τους συμπατριώτες μας, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, καθώς αυτούς έχει ανάγκη για να συνεχίσει τη δραστηριότητα και τις προσπάθειές της, όπως ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο, κ. Ρούσο Γ. και τον Αντιδήμαρχο κι. Χριστοδούλου Φ., οι οποίοι ταξίδεψαν από Κάλυμνο, για να παρευρεθούν στην εκδήλωσή μας και οι οποίοι μέσω του Δήμου Καλυμνίων θα στηρίξουν και θα χρηματοδοτήσουν την εκδήλωση της Ένωσής μας στην Κάλυμνο για την παραλαβή της λάρνακας του Αγίου Σάββα, η οποία θα μεταβεί στη Ρόδο για λαϊκό προσκύνημα.



1 σχόλιο:

administrator είπε...

CHERETISMO ZITISES , CHERETISMO SOU ESTILA ...KOUVENTA OMOS DEN !!!