ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Σχολείο με τηλεματική

Στη δημιουργία Γυμνασίου με τη βοήθεια της τηλεματικής στην Ψέριμο προσανατολίζεται να προχωρήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Δωδεκανήσου.

Αυτό αποφασίστηκε μετά την περιοδεία του νομάρχη κ. Μαχαιρίδη σε μικρά νησιά της Δωδεκανήσου. Στη διάρκεια της περιοδείας του ο νομάρχης ήρθε σε επαφή με τους κατοίκους και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που υπάρχουν. “Η μοναξιά δεν παύει και τα προβλήματα δεν σταματούν παρά τις προσπάθειες που κάνουμε για να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής σε νησιά όπως τα Λέβιθα και η Κίναρος” δήλωσε ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης.

“Ελάχιστοι είναι και οι κάτοικοι της Ψερίμου. Εκεί κάνουμε προσπάθειες να βοηθήσουμε τα παιδιά που υπάρχουν στο νησάκι. Κάνουμε προσπάθειες ώστε να δημιουργηθεί ένα νυκτερινό γυμνάσιο στην Ψέριμο. Θα λειτουργεί με τη βοήθεια της τηλεματικής που έχει αναπτυχθεί σε άλλα νησιά όπως η Τήλος. Με χρήση της τηλεματικής τα παιδιά δεσμεύθηκαν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους αλλά αρνήθηκαν να φιλοξενηθούν από τη Μητρόπολη της Καλύμνου” δήλωσε ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης. Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας οι μαθητές από την Ψέριμο θα συνδέονται με σχολείο της Καλύμνου ή της Ρόδου και θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: