ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ-ΘΑΝΑΤΟΣ


Με αφορμή της τελευταίες σύλληψης στην Κάλυμνο δεν άντεξα ποια …..
Εάν ρωτούσατε κάποιον τι είναι τα ναρκωτικά, θα σας απαντούσε «γρήγορος θάνατος». Εκείνος όμως που παίρνει ναρκωτικά τι θα σας απαντούσε άραγε;
Κάποιοι παίρνουν ναρκωτικά για να δοκιμάσουν, να δουν πως είναι ή από περιέργεια. Κι όμως η περιέργεια μπορεί να γίνει «κόλλημα». Άλλοι τα παίρνουνε γιατί δεν μπορούν να βρουν διέξοδο στα προβλήματά τους. Άλλοι παίρνουν τις ουσίες για να δείξουν ότι κάποιοι είναι και ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Τα ναρκωτικά δε θα σε κάνουν να νοιώσεις cool ή εντάξει, ούτε θα εξαφανίσουν τα προβλήματά σου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι έχουν πάρει αλλάζουν συμπεριφορά, γίνονται άλλοι άνθρωποι.
Οι περισσότεροι διάσημοι έχουν πάρει αυτές τις ουσίες, γιατί η showbiz κρύβει πολλές σκοτεινές πλευρές.
Ο ναρκομανής δεν γεννιέται αλλά γίνεται.
Τώρα το νέο «μέσο» διακίνησης των ναρκωτικών είναι το διαδίκτυο. Οι τιμές των ναρκωτικών στην αγορά πέφτουν αλλά πέφτουν και οι ηλικίες των χρηστών. Κάποιοι μάλιστα δε θέλουν να κάνουν χρήση κι όμως μπορεί να τους «παραμυθιάζουν» άλλοι λέγοντάς τους πως θα τους βοηθήσουν να κάνουν καριέρα. Το κακό είναι ότι η πρώτη εμπειρία έρχεται συνήθως στην εφηβεία, άλλοι καταλαβαίνουν αργά ότι πρέπει να σταματήσουν να παίρνουν κι έτσι μπαίνουν σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης.
Σημαντικοί παράγοντες που οδηγούν τα παιδιά στα δίχτυα των ναρκωτικών είναι η απομόνωση, η έλλειψη επικοινωνίας στην οικογένεια, τα οικονομικά προβλήματα ή και η γοητεία της παρανομίας
Τα ναρκωτικά είναι ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής σου. Όταν κάποιοι έχουν ψυχολογικά προβλήματα βρίσκουν το «ευκολότερο» τα ναρκωτικά, ενώ το πιο λογικό είναι να πάνε σε ψυχολόγο.
Το φαινόμενο των ναρκωτικών πληγώνει τις αξίες της κοινωνίας και παγιδεύει τα νιάτα, επίσης φυλακίζει το μέλλον το δικό μας και μας κόβει τα φτερά.
Όποιος αγαπάει τη ζωή του δε χρειάζεται να γίνει χρήστης. Όποιος φοβάται τη ζωή, φοβάται την πραγματικότητα και το αύριο, αυτός γίνεται χρήστης.
Όλοι πρέπει να μάθουμε τι κινδύνους μπορούν να προκαλέσουν. Μπορεί να συνεχίσουν κάποιοι να παίρνουν ακόμη ναρκωτικά, αλλά και εμείς θα συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στην απειλή. Η καλύτερη άμυνα κατά των ναρκωτικών, για να μην πέσεις στην παγίδα είναι η αυτοπειθαρχία, η υπευθυνότητα κι ο σεβασμός προς τον εαυτό μας και τους άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: