ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΛΥΜΝΟΣ


Είναι αλήθεια πως ένας μύκητας που βασανίζει κωνοφόρα δέντρα έχει νεκρώσει αρκετά από αυτά στο αλσύλλιο στη πλαγιά του Αγ. Σάββα. Όλη η Κάλυμνο υπέστη της συνέπειας της ασθένειας αυτής, οι δε περίφημες δεντροστοιχίες κατά μήκος των δρόμων έχουν «χλωμιάσει» .

Προς τιμή της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης του Νομού μας έχουν εκτελεστεί αρκετά έργα αναδάσωσης κατά μήκος των Επαρχιακών δρόμων. Το λυπηρό είναι όμως πως πλέον τα σχολεία με τα νέα παιδιά δε συμμετέχουν ενεργά σε αυτή τη προσπάθεια.

Όσο για το αλσύλλιο δυστυχώς δε μπορούμε να περηφανευόμαστε ότι έχει γίνει τίποτα το ιδιαίτερο για την αναδάσωση του δάσους αυτού. Στη φωτογραφία φαίνεται η ζημιά που έχει γίνει.

Συνεχιστές της προσπάθειας του Λάζαρου Ζαραφωτίτη δύσκολο να βρεθούν τόσο ένθερμοι όσο αυτός…
Πηγή από ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: