ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

«Οικογενειακή Υπόθεση»


Η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου παρουσίασε τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Οικογενειακή Υπόθεση» σε σενάριο του Γιάννη Κουλιά, τo Σάββατο και την Κυριακή, 19 και 20 Φλεβάρη, στο Ροδίων Παιδεία, ώρα 7μμ.
Τις παραστάσεις παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ο οποίος γέλασε με την καρδιά του και καταχειροκρότησε τους ηθοποιούς. Το κωμικό στοιχείο, όπως και στα υπόλοιπα έργα του Γιάννη Κουλλιά είναι διάχυτο και εξίσου έντονο σε όλη τη διάρκεια του έργου. Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί μας πραγματικά μας εξέπληξαν, αφού η πρώτη τους ενασχόληση με το θέατρο ήταν μόλις πριν ένα χρόνο. Η εξέλιξή τους ήταν εκπληκτική, καθώς με άνεση και χάρη απέδωσαν τους χαρακτήρες με ακρίβεια καο κράτησαν σε ήπιους τόνους την υπερβολή του κωμικού στοιχείου εξισορροπώντας τη σάτιρα με την πραγματικότητα.
Η θεατρική ομάδα της Ένωσής μας δημιουργήθηκε πριν δυο χρόνια για την αγάπη για το θέατρο αλλά και στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Ένωσης. Μετά από την πρώτη, πειραματική θεατρική παράσταση που έδωσε η ομάδα μας, στα εξήντα χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου και αφού διαπιστώσαμε ότι κάτι καλό βγαίνει από αυτήν την προσπάθεια και ότι όλο και περισσότεροι αρχίζουν να ενδιαφέρονται για την θεατρική ομάδα μας, βάλαμε νέους στόχους. Σκοπός λοιπόν της ομάδας μας, είναι η θεατρική παιδεία, αλλά και η μεταφορά της καλύμνικης κουλτούρας με ένα σατιρικό τρόπο, που τόσο ανάγλυφα αποτυπώνει η σπιρτάδα του συγγραφέα. συμπατριώτη μας Γιάννη Κουλιά.
Το εργάκι διαδραματίζεται στο σαλόνι ενός καλύμνικου σπιτιού εν όψη ενός αρραβώνα που δεν είναι αποδεκτός από την κεφαλή του σπιτιού, δηλαδή τον πατέρα, γεγονός που δημιουργεί αναστάτωση στα μέλη της οικογένειας.
Το έργο ουσιαστικά είναι συρραφή δύο ξεχωριστών σεναρίων, τα οποία με περίτεχνο τρόπο συνέδεσε ο σκηνοθέτης της παράστασης Νίκος Μεϊντανής.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον υπεύθυνο του θεατρικού εργαστηρίου και μέλος της Διοίκησης. Μιχάλη Πονήρη για την ακούραστη εργασία του.
Οι συμμετέχοντες.
Χατζηχαραλαμους Μιχαλιτσα
Πιπινου Γεωργια
Σκονη Ξυπολιτα Κατερινα
Δεδεθατου Φερενικη
Κωτιαδη Ζερβου Δεσπινα
Πονιρης Μιχαλης
Σταματιου Σταματης
Σκονη Χρυσανθη
Ξυπολιτα Σταμπολλη Νομικη
Καλιορος Αντωνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: