ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΕΤΗΣΙΑ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ


Η εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Ένωσης Καλυμνίων πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στις 16 Ιανουαρίου. Ήταν πολλοί οι Καλύμνιοι και οι Καλυμνιές που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους οποίους ευχαριστούμε ολόψυχα.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Ένωσης, ο οποίος απένειμε τιμητικούς επαίνους στα καλυμνάκια που αρίστευσαν το χρόνο που πέρασε.
Αναφέρουμε τα ονόματά τους : Ορφανός Φώτης Ορφανός Αλέξανδρος Χρυσάκη Δήμητρα, Μαστροβασίλη Δεβόρρα, Παπακωνσταντίνου Παρασκευή, Τσουλφάς Πανορμίτης, Ζιάκη Φωτεινή, Σκόνη Φερενίκη - Σωτηρία, Παστρικού Αγγελική, Φράγκου Μαριλένα, Παναγιά Στυλιανή, Τηλιακού Θάλεια – Ευθαλία, Πανταζής Ηλίας.
Επίσης βραβεύθηκαν παιδιά που πέρασαν σε σχολές:
Κιννα Αικατερίνη,ΤΕΙ Σερρών – Σχολές Γραφικών Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδών
Πατινιώτης Στηλιανός, ΤΕΙ Σερρών – Πολιτικός Δομικών Έργων
Μπαϊράμης Φειδίας, Πανεπιστήμιο Μηχανικών Περιβάλλοντος
Για την αποφοίτησή της από τη Σχολή Νομικής του Πανεπιστημίου Θράκης βραβεύθηκε και η Μαραγκού Αικατερίνη – Μαρία.
Τέλος τιμητική πλακέτα δόθηκε στον συμπατριώτη μας γιατρό, κ. Γιάννη Κουλιά για το Χρυσό Μετάλλειο στη φωτογραφία, στη θεματολογία «Νερό», που απέσπασε στο Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας AL THANI στην Αυστρία.
Την πίτα ευλόγησε θεοφιλέστατος Αλικαρνασσού Εμμανουήλ και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Προέδρου της Ένωσης και των επισήμων.
Στην κοπή της πίτας παρευρέθηκαν : Ο Νομάρχης Γ. Μαχαιρίδης, η Αντινομάρχης Αντρ. Μπαφίτη, ο Αντιδήμαρχος Γ. Γιαννακάκης, οι βουλευτές Ν. Ζωίδης, Στ. Κουσουρνάς και Μ. Ιατρίδη, ο πολιτευτής και επικεφαλής και Νομαρχιακός Σύμβουλος Β. Υψηλάντης και ο Καλύμνιος πολιτευτής Γ. Κασσάρας.
Το φλουρί κέρδισε ο Αλέξανδρος Ορφανός, ένα από τα παιδιά που αρίστευσαν και πήρε δώρο μια μεγάλη εικόνα της Παναγίας, προσφορά του Αρχιδιάκου Ιωαννίκιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: