ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Συγχαρητήρια στην δημοτική αρχή


Συγχαρητήρια στην δημοτική αρχή είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για τα Α.Μ.Ε.Α. Σαν Ενωση Καλυμνιων Ρόδου στα έργα ουσίας και με ευαισθησίες που έχουν να κάνουν με τον πολίτη μας βρίσκει απόλυτα συμφώνους , ευχόμαστε και σε άλλα τέτοια έργα στο μέλλον……

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ Α.Μ.Ε.Α. ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ
Ένα από τα 4 πιο σύγχρονα κτίρια στην Ελλάδα.
Παρουσία του Μητροπολίτη μας κ.κ. Παισιου του δημάρχου ,της έπαρχου, δημοτικών & νομαρχιακών συμβούλων, και αρκετού κόσμου ,λίγους μήνες μετά και την παράδοση προς χρήση από τον Δήμο ,προς το Δ.Σ του «Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Επαρχίας Καλύμνου «Άγιος Παντελεήμων», τελέστηκε ο αγιασμός για την νέα σχολική περίοδο.
Στις νέες υπερσύχρονες κτιριακές του εγκαταστάσεις, μεταφέρθηκε πλέον το «Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Επαρχίας Καλύμνου «Άγιος Παντελεήμων», αφού ολοκληρώθηκε πλέον, το σύνολο των εργασιών του. Υπολείπονται φυσικά μερικές λεπτομέρειες όπως η διευθέτηση χώρων, τοποθέτηση μπασκέτας στο εξωτερικό χώρο κ.α.
Ήδη εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα , ήταν σε εξέλιξη η πλήρη μεταφορά του από την περιοχή του Αγίου Αθανασίου ,που στεγαζόταν για χρόνια στην νέα του τοποθεσία στο Αργος.
Τα επίσημα εγκαίνια προγραμματίζονται να γίνουν στις 3 Δεκεμβρίου, όπου γιορτάζεται και η παγκόσμια ημέρα των ΑΜΕΑ, με την παρουσία και του τέως γενικού γραμματέα της Περιφέρειας κ Χ. Κόκκινου, που συνετέλεσε σημαντικά στην ολοκλήρωση του έργου.
Ένα έργο ο οποίο κέρδισε ο Δήμος Καλυμνιων στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (Π.Ε.Π) Νοτίου Αιγαίου(2000-2006 ) ,με συγχρηματοδότηση κατά 75% από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και κατά 25% από πόρους του Ελληνικού δημοσίου. Ανάδοχος στο έργο ήταν η Κ/Ξ Ι. Νυσταζακης –Γ.Κρουσκος και ΣΙΑ –Τατσης Ι. προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.
Σε μια έκταση 6.5 στρεμμάτων,και σε ένα σύγχρονο κτίριο συνολικού εμβαδόν 750 τ.μ. και σε ένα από τα 4 κτίρια σε όλη την Ελλάδα , «όνειρο πολλών ετών» για τους υπεύθυνους , θα στεγάζονται πλέον θα στεγάζονται τα παιδιά με ειδικές ικανότητες.
Ένα σύγχρονο κτίριο που θα στεγάζει τις ανάγκες των ΑΜΕΑ του σήμερα ,με κυριότερο σκοπό την ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο.
Αίθουσα κηροπλαστικής με ειδικό φούρνο για τις δημιουργίες των παιδιών, σύγχρονο γυμναστήριο με συμβατά όργανα αλλά και ειδικά μηχανήματα γυμναστικής προσφοράς της γνωστής εταιρείας ταχυφαγιας(Fast Food)GOODY`S,αίθουσα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για άτομα με δυσκινησία, προβλήματα όρασης κ.α.
Τεραστίων διαστάσεων αίθουσα υποδοχής ,2 τουαλέτες ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες των ΑΜΕΑ, αίθουσα αργαλειών ,αγγειοπλαστικής, κεραμικής, μεγάλος αυλιος χώρος, θέρμανση και κλιματισμός κ.α συνθέτουν την διαμόρφωση ενός από τα πιο σύγχρονα κτίρια στο νησί μας.
Σημαντική συμβολή φυσικά, (εκτός των πολιτικών παραγόντων ) είναι και του Δ.Σ. του Σωματείου και εδικά του πρόεδρου του ,κ Φιλλιπα Ολυμπιτη, ο οποίος ήταν εκείνος ο οποίος έκανε τις σημαντικότερες επαφές, έτσι ώστε σήμερα η Κάλυμνος να διαθέτει αυτή την στέγη ,για τα ΑΜΕΑ στο νησί μας, συμβάλλοντας θετικά ,και στη στέγαση των παιδιών αλλά, κάνοντας σημαντικό βήμα στην ομαλή ένταξη των ατόμων ΜΕΑ στο κοινωνικό σύνολο.
Πηγή Palmos Tis Kalymnou

Δεν υπάρχουν σχόλια: