ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Καθηγητής ΠΕΤΡΟΣ A. ΜΑΡΑΓΚΟΣ

Ο Πέτρος Μαραγκός, υιός του Αγγελή και της Σεβαστής, γεννήθηκε στην Κάλυμνο Δωδεκανήσου στις 04-11-1957, όπου και ολοκλήρωσε την σχολική και γυμνασιακή του εκπαίδευση, αποφοιτήσας από το Νικηφόρειο Γυμνάσιο Καλύμνου το 1975. Το ίδιο έτος του απενεμήθη Τιμητικός Επαινος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Ελαβε το Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού το 1980 από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών του έλαβε υποτροφίες από το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών λόγω των ακαδημαϊκών του επιδόσεων. Το διάστημα 1980-1985 έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πολυτεχνείο Georgia Tech στην Ατλάντα των Η.Π.Α. από όπου έλαβε το Μάστερς (M.Sc.E.E.) και το Διδακτορικό (Ph.D.) το 1982 και 1985 αντίστοιχα. Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του έλαβε μεταπτυχιακές ερευνητικές υποτροφίες καθώς και το Βραβείο Sigma Xi της καλλίτερης Μάστερς διατριβής σε όλο το πανεπιστήμιο.
Με την ολοκλήρωση του διδακτορικού του το 1985 εξελέγη ως Καθηγητής στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου Harvard στην Βοστώνη των Η.Π.Α., όπου εδίδαξε επί οκτώ έτη και διεξήγε έρευνα στο Διεπιστημονικό Εργαστήριο Ρομποτικής του Harvard. Εν συνεχεία από το 1993 εργάσθηκε ως Καθηγητής στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Georgia Tech των Η.Π.Α. Τα έτη 1996-97 ήταν στην Αθήνα με ακαδημαϊκή σαββατική άδεια και εργάσθηκε ως Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου. Το 1998 εξελέγη Τακτικός Καθηγητής στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, όπου και εργάζεται έκτοτε έχοντας διατελέσει επί μία τετραετία και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών. Επίσης, από το 2008 έχει εκλεγεί και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ρομποτικής του Ε.Μ.Π. Το διδακτικό και ερευνητικό του έργο εστιάζει στην θεωρία σημάτων και συστημάτων, πληροφορική, επικοινωνίες, και τεχνητή νοημοσύνη με εφαρμογές σε όραση υπολογιστών, αυτόματη αναγνώριση φωνής, και πολυμεσική επικοινωνία ανθρώπου-υπολογιστή. Η έρευνα του έχει μεγάλη επιρροή και προκαλεί το ενδιαφέρον σε πολλές ερευνητικές ομάδες πανεπιστημίων και βιομηχανίας παγκοσμίως έχοντας λάβει διεθνή βραβεία και πολυάριθμες αναφορές στις επιστημονικές δημοσιεύσεις του έργου του. Επίσης η έρευνα του έχει κερδίσει την υποστήριξη από πολλά διεθνή ανταγωνιστικά επιστημονικά ερευνητικά προγράμματα τα οποία διευθύνει ως Επιστημονικός Υπεύθυνος. Πληροφορίες για το διδακτικό και ερευνητικό του έργο υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ερευνητικής του ομάδας στο Ε.Μ.Π.: http://cvsp.cs.ntua.gr/maragos.
Το επιστημονικό του έργο έχει λάβει πολλές διεθνείς τιμητικές διακρίσεις όπως: το 1987 Προεδρικό Βραβείο Νέου Ερευνητή του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών των Η.Π.Α. σε αναγνώριση των ερευνητικών και διδακτικών επιτευγμάτων και ακαδημαϊκού δυναμικού του, δύο βραβεία (το 1987 και 1994 αντίστοιχα) καλλίτερων επιστημονικών άρθρων από την διεθνή επιστημονική ένωση IEEE των ηλεκτρολόγων και ηλεκτρονικών μηχανικών, δύο βραβεία (το 1996 και 2007 αντίστοιχα) καλλίτερων επιστημονικών άρθρων από διεθνείς ενώσεις σχετικές με αναγνώριση προτύπων και όραση υπολογιστών, και το 1995 IEEE W.R.G. Baker Βραβείο για το πιο διακεκριμένο άρθρο πρωτότυπης έρευνας σε όλες τις δημοσιεύσεις του IEEE. Για το συνολικό του ερευνητικό έργο έχει τιμηθεί με την ανακήρυξη του το 1996 στην ύψιστη διάκριση του Fellow της διεθνούς επιστημονικής ένωσης IEEE και έχει διατελέσει Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνας και Τεχνολογίας από το 2005. Επίσης το 2007 του απενεμήθη το εξαιρετικού κύρους βραβείο EURASIP 2007 Technical Achievements Award από την Ευρωπαϊκή επιστημονική ένωση για τα ερευνητικά του επιτεύγματα στην θεωρία και εφαρμογές της επεξεργασίας σημάτων πληροφορίας.
Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών που φοιτούν σε ελληνικά πανεπιστήμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: