ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Ο δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος βράβευσε την «Καλυμνιά μαμά Τερέζα» κα. Αρχοντούλα Κουρούνη – Κορφιά


Ο δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος τίμησε σε ειδική εκδήλωση την κα. Αρχοντούλα Κουρούνη-Κορφιά, τη «Καλυμνιά μαμά Τερέζα», όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος, για το ανεκτίμητο κοινωνικό έργο που προσφέρει στο Παρίσι, εξυπηρετώντας Καλύμνιους που πηγαίνουν στη Γαλλία για σοβαρά προβλήματα υγείας.
Ο Δήμος είχε προγραμματίσει για τις 6 Αυγούστου ένα μουσικό αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο, με την παιδική-εφηβική δημοτική χορωδία του κ. Π. Χριστοδούλου, στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων και αφιερωμάτων για το μεγάλο Ελληνα ποιητή. Αυτή την ωραία βραδιά για την Κάλυμνο, στον υποβλητικό αρχαιολογικό του Χριστού της Ιερουσαλήμ, τη χάρισε στην Καλυμνιά ιεραπόστολο της κοινωνικής αλληλεγγύης. Τίμησε ο κ. δήμαρχος την «καλή Σαμαρείτισσα», όπως την ονόμασε μια κυρία σε επιστολή της που αναγνώστηκε στην εκδήλωση, απονέμοντάς της το «χρυσό κλειδί της πόλης», την ύψιστη τιμή, η οποία μάλιστα, από όσο γνωρίζουμε, θεσπίζεται για πρώτη φορά και με αφορμή τη βράβευση της ανθρωπίστριας Καλυμνιάς του Παρισιού.
Η κα Αρχοντούλα είναι πραγματική αρχόντισσα στην ψυχή. Επιδεικνύει έναν σπάνιο αλτρουϊσμό. Οι Καλύμνιοι που τρέχουν για γιατρούς στη Γαλλία, προτιμάνε την πόλη του Παρισιού όχι μόνο γιατί εκεί υπάρχουν τα πρώτα ονόματα σε ειδικά θέματα ιατρικής, όπως είναι οι μεταμοσχεύσεις ήπατος, νεφρών κ.α., αλλά κυρίως επειδή γνωρίζουν ότι στο Παρίσι θα βρουν ανοιχτή και ζεστή την αγκαλιά της Αρχοντούλας. Θα τους πάει στους γιατρούς και τα νοσοκομεία, θα κάνει το διερμηνέα, θα προσφέρει στέγη και στους συνοδούς του/της ασθενούς, ακόμη και (την κατά δύναμη) οικονομική ενίσχυση θα τους δώσει. Καμία ελληνική πρεσβεία, καμιά εκκλησία και μητρόπολη, κανένα φιλανθρωπικό σωματείο, κανένας κοινωνικός θεσμός δεν μπορεί να προσφέρει και δεν προσφέρει αυτά που δίνει με όλη της ψυχή και πάντα με χαμόγελο συμπαράστασης και αγάπης η Αρχοντούλα, με τη συμπαράσταση βέβαια του συζύγου της και των παιδιών της.
Στην εκδήλωση της βράβευσης αναγνώστηκαν δύο επιστολές που έστειλαν στον κ. δήμαρχος γυναίκες μη Καλυμνιές (όταν πληροφορήθηκαν τα σχετικά με τη βράβευση), οι οποίες έτυχαν της ανθρωπιστικής της συνδρομής. Γιατί πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η φήμη της κας Αρχοντούλας ξάπλωσε παντού. Από διάφορα μέρη της χώρας μας καταφεύγουν σ’ αυτήν. Προς το τέλος της εκδήλωσης ήταν συγκινητική η στιγμή και η σκηνή που μια νεαρή Καλυμνιά μητέρα (κα. Πιζάνια) ανέβηκε στο βήμα, για να ευχαριστήσει τη γυναίκα που έσωσε τη ζωή του παιδιού της, και το κοριτσάκι να προσφέρει ανθοδέσμη ευγνωμοσύνης στον σωτήρα άγγελό του. Παρομοίως συγκινητικό ήταν και το δημόσιο «ευχαριστώ» του γιατρού – χειρουργού κ. Μαν. Χαλκίτη, ο οποίος κέρδισε τη ζωή με τη βοήθεια της Αρχοντούλας κάνοντας επιτυχή μεταμόσχευση ήπατος στο Παρίσι.
Η κα Αρχοντούλα Κουρούνη-Κορφιά δεν είναι απλώς άξια επαίνων και βραβεύσεων. Το παράδειγμά της πρέπει να προβάλλεται ως πρότυπο κοινωνικής ηθικής και ανθρωπισμού στα σχολεία, στην Εκκλησία, στα ΜΜΕ, παντού.
Πηγη Αργω της Καλυμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: