ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Δανία- Κάλυμνος και Σαντορίνη στις σελίδες του Τύπου της Κοπεγχάγης

Η εφημερίδα «Politiken» της Κοπεγχάγης δημοσίευσε δισέλιδο άρθρο του δημοσιογράφου Claus Paaske με τίτλο, «Αλιεία σφουγγαριών στην Κάλυμνο», που αναφέρεται στο νησί της Καλύμνου, το οποίο είναι διεθνώς γνωστό για την αλιεία φυσικών σφουγγαριών, τα οποία εξάγονται σε όλον τον κόσμο.
Ο δημοσιογράφος συνομίλησε με συνταξιούχο ψαρά, ο οποίος διηγήθηκε εμπειρίες από το επάγγελμά του, που κόστισε τη ζωή σε πολλούς κατοίκους του νησιού.
Τα φυσικά σφουγγάρια αποτελούσαν την κύρια πηγή εσόδων της τοπικής οικονομίας, ενώ για την επεξεργασία τους υπάρχουν ακόμη ειδικά εργοστάσια. Οι τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονται το νησί, παίρνουν, συνήθως μαζί τους, εκτός από τα σφουγγάρια και τοπικό μέλι, που είναι ιδιαίτερα εύγεστο.
Η Κάλυμνος ανήκει στα Δωδεκάνησα, όπως η Ρόδος και η Κως. Έχει καταφέρει να διατηρήσει την αυθεντική ομορφιά της και να προσελκύσει τον επισκέπτη, λόγω της φύσης και των όμορφων παραλιών της, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
Οι περισσότεροι από τους Δανούς τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονται το νησί, εκφράζουν την επιθυμία να επιστρέψουν, καθώς θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους σε χαλαρή ατμόσφαιρα.
Το άρθρο συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για το γειτονικό νησί, Τέλενδος.
Η ίδια εφημερίδα δημοσίευσε άρθρο για τη Σαντορίνη, με τίτλο «Το νησί της πρωτοπορίας», αναφέροντας πως πρόκειται για ένα νησί που διαθέτει, εκτός από απαράμιλλη φυσική ομορφιά και πολύ καλά ξενοδοχεία, που ελκύουν πιο ποιοτικό τουρισμό.
Οι δημοσιογράφοι του άρθρου έμειναν έκπληκτοι όχι μόνο από την φυσική ομορφιά της Σαντορίνης, που είναι, άλλωστε, παγκοσμίως γνωστή, αλλά και από τα ξενοδοχεία που επισκέφθηκαν, καθώς είναι σε θέση να ανταγωνιστούν τα καλύτερα του κόσμου.
Το άρθρο συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για τη διαμονή στο νησί.
Και τα δύο άρθρα ανακοινώνονται στο πρωτοσέλιδο του ένθετου Rejser με μεγάλη φωτογραφία, η οποία έχει τον τίτλο «Ξάστερα βράδια στο ελληνικό πέλαγος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: