ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Ημερίδα για τον Γιάννη Μαγκλή

Γεμάτο το συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου “Ελιές”, το βράδυ της 22.7.089, στην ημερίδα που διοργάνωσε το Αναγνωστήριο Αι Μούσαι εις μνήμη του Καλύμνιου συγγραφέα Γιάννη Μαγκλή. Η παρουσία του κόσμου απέδειξε ότι οι Καλύμνιοι και ενδιαφέρονται για την πνευματική μας ζωή και νιώθουν υπερήφανοι για το διαπρεπή Καλύμνιο λογοτέχνη.
Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο και 100 χρόνια από τη γέννηση του αείμνηστου Γιάννη Μαγκλή, και το Αναγνωστήριο πραγματοποίησε τη λογοτεχνική βραδιά για να τιμήσει έναν οικουμενικό λογοτέχνη του μικρού αυτού νησιού. Εναν μάστορα του λόγου και μαχητή της ζωής, που δραματοποίησε με τη γεμάτη δυναμισμό αλλά και τρυφερότητα, αισθητική καλλιέπεια αλλά και στοχαστική διάθεση, τις πιο αντιπροσωπευτικές εικόνες και σκηνές της Καλυμνιακής κοινωνίας, που χρονολογικά καλύπτουν σχεδόν όλο τον 20ο αι.
Ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου κ. Γ. Πατέλλης και το μέλος του δ.σ. κα Φανή Καπελλά-Κουτούζη, η οποία και έκανε την λογοτεχνική-τεχνοκριτική παρουσίαση του Γιάννη Μαγκλή, ενώ αποσπάσματα από βιβλία του συγγραφέα απάγγειλαν οι κ. Μιχ. Μακρυλλός, Μιχ. Γερακιός και Αννα Χριστοδούλου. Εκπληκτικά ωραίο και τέλειο ως δημιουργία ήταν το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε, έργο της φιλολόγου και σκηνοθέτριας κας Καλλιόπης Λεγάκη (φωτο, στο βήμα) και της Μαρίας Γεντέκου.
Από την Αργώ της Καλύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: