ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Χωρίς πλοία αρκετά νησιά του Αιγαίου το καλοκαίρι

Με περίπου 18 πλοία να έχουν τεθεί εκτός, λόγω χρεών ή άλλων οικονομικών δυσχερειών, η ακτοπλοϊκή σύνδεση αρκετών νησιών του Αιγαίου καθίσταται αδύνατη για το καλοκαίρι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, νησιά όπως η Φολέγανδρος, η Ανάφη, η Ικαρία, η Κάλυμνος, η Κάρπαθος, η Κάσος, η Κίμωλος, η Κύθνος, η Κως, οι Λειψοί, η Λέρος, η Σίκινος, η Πάτμος, η Λήμνος και ο Αϊ-Στράτης θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα μετά την 1η Ιουλίου.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, τα θερινά δρομολόγια θα γίνουν με 18-20 λιγότερα επιβατηγά-οχηματαγωγά.
Αποδρομολογημένα είναι σήμερα τα πλοία της GA FERRIΣS «Ανθή Μαρίνα», «Νταλιάνα», «Δημητρούλα», «Jet Ferry 1», «Μιλένα», «Ροδάνθη», «Ρομίλντα» και «δεμένα» λόγω χρεών τα πλοία της ΣΑΟΣ «Αρσινόη», «Νόνα Μαίρη», «Σάος 2», «Σαμοθράκη», «Παναγία Σουμελά», «Μακεδονία», «Εξπρές Λήμνος» και το ιπτάμενο δελφίνι «Κάβειρος». Εκτός «γραμμών» βρίσκονται επίσης το πλοίο της KALLISTI FERRIES «Σαρδηνία Βέρα», και το ταχύπλοο «Corsica Express 3».
Έτσι, στα περισσότερα μικρά νησιά του Αιγαίου τα πλοία θα προσεγγίζουν μία φορά την εβδομάδα, ενώ δεν αποκλείεται το πρόβλημα να γίνει εντονότερο από την αποδρομολόγηση και άλλων πλοίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: