ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Συμφωνία για υδροδότηση 14 νησιών του Αιγαίου

Προγραμματική συμφωνία για την υδροδότηση των άνυδρων νησιών του Αιγαίου υπεγράφη χθες μεταξύ του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και 14 οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης σε ισάριθμα νησιά.
Όπως ανακοινώθηκε από τον ΥΕΝ Α. Παπαληγούρα, τις επόμενες μέρες προκηρύσσεται ανοικτός μειοδοτικός διαγωνισμός για την εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης στα νησιά: Αμοργός, Χάλκη, Μεγίστη, Λειψοί, Πάτμος, Κάλυμνος, Δονούσα, Κουφονήσια, Ηρακλειά, Θηρασιά, Φολέγανδρο, Κίμωλο, Σίκινο και Αγαθονήσι.
Η διάρκεια της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου θα είναι από 12 έως 15 έτη ενώ με τη λήξη αυτής της περιόδου η υποδομή θα περάσει στην κυριότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στη σύμβαση θα προβλέπονται επίσης κίνητρα για τη λειτουργία των μονάδων με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η δαπάνη για την αγορά των ποσοτήτων νερού από τον ιδιώτη προμηθευτή να καλύπτεται από κονδύλια του υπουργείου Ναυτιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: