ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Οι μέλισσες του Κάλβου τριγυρίζουν στα λιβάδια του Λινκολνσάιρ


Πόλυ Χατζημανωλάκη Μυθιστόρημα Εκδόσεις Ταξιδευτής Αθήνα 2008, σελ. 333Η Πόλυ Χατζημανωλάκη (Κάλυμνος, 1958) έχει σπουδάσει Φυσικές Επιστήμες και ασχολείται συστηματικά με τα προγράμματα Βιωματικής Μάθησης. Είναι υπεύθυνη του Πανελληνίου Διαγωνισμού Ανάγνωσης Παιδικού Βιβλίου «Βιβλιοδρομίες», που τα τελευταία 10 χρόνια διοργανώνεται από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα.Το παρόν βιβλίο είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. Δυο λόγια για την υπόθεση: Ήταν ο Κάλβος μελισσοκόμος; Μπορούν να βρεθούν τα ίχνη από το πέρασμά του στο Λινκολνσάιρ της Αγγλίας, όπου επέλεξε να ζήσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του;Στην ίδια περιοχή χρόνια μετά, θα φοιτήσει ο 17χρονος έφηβος από την Ελλάδα, Πέτρος Ασλάνογλου, φιλοξενούμενος του Ιάκωβου Λογιάδη, ιδιόρρυθμου καθηγητή Μαθηματικών. Προσδοκίες που διαψεύδονται, ποδηλατικές εξορμήσεις στη βρετανική εξοχή, χτυποκάρδια και αγωνίες στα θρανία ενός αγγλικού κολλεγίου, πρόβες για θεατρικές παραστάσεις, μια λέσχη φυσιοδιφών και αρχαιοφίλων, κλέφτες του μελιού, ο δαφνοστεφής ποιητής Τέννυσον, ο Σεφέρης, συνομωσίες γηραιών καρμπονάρων, το ημερολόγιο μιας μελισσοκόμου, τα λάθη του κώδικα Ντα Βίντσι, σα φωτεινά σωματίδια σκόνης, αντανακλούν, διασκορπίζουν και παρασύρουν στη δίνη τους όπως ένα σμήνος από μέλισσες θραύσματα από το παρελθόν.Μέσα από τους ιριδισμούς προβάλλει η αλήθεια της παρουσίας του Έλληνα ποιητή Ανδρέα Κάλβου σε αυτή την πόλη του Λινκολνσάιρ.

1 σχόλιο:

Πόλυ Χατζημανωλάκη είπε...

Παρά το ότι εδώ και καιρό – όπως και πολλοί άλλοι Καλύμνιοι – δεν κατοικώ ούτε στην Κάλυμνο («που τρέφει τας μελίσσας», όπως αναφέρει και ο Κάλβος), μα ούτε και στη Ρόδο , που υπήρξε για μένα δεύτερη πατρίδα, εξακολουθώ να θεωρώ τον εαυτό μου μια «απανταχού», όπως λέτε στο blog σας Καλυμνία της Ρόδου.

Καταλαβαίνετε λοιπόν τη συγκίνησή μου, όταν είδα την ανάρτηση της 4ης Μαΐου για τις Μέλισσες.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς και εύχομαι, στο μέλλον να έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε.