ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΜΑΝΤΑΛΑ - ΣΑΝΤΑΛΑ


Η νέα Θεατρική Ομάδα με την επωνυμία «¸κφρασις» έκανε την πρώτη της εμφάνιση επί σκηνής, στις 23.5.09, με την επιθεώρηση, καλυμνιακής θεματολογίας, «Σάνταλα μάνταλα» του Γιάννη Κουλλιά.
Η πρώτη εντύπωση που άφησε ο νέος θίασος και με το συγκεκριμένο έργο ήταν πολύ καλή. Ο κόσμος ενθουσιάστηκε και χειροκρότησε θερμά τους ηθοποιούς, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Είναι μια ομάδα νέων ανθρώπων, η οποία αποφάσισε να κάνει αισθητή την παρουσία της στα θεατρικά πράγματα της Καλύμνου, και η αρχή ήταν πολύ καλή.
Η παράσταση είναι αρθρωμένη σε μικρές θεατρικές εικόνες από την καλυμνιακή ζωή και τον πολιτισμό της καθημερινότητας. ¸χει απρόοπτα και κωμικές σκηνές που αγγίζουν άμεσα τον Καλύμνιο και βγάζουν πολύ γέλιο. Αίσθηση έκαναν οι σκηνές με το συγγραφέα Γ. Κουλλιά ως τσιγγάνα & παλιά Καλυμνιά, ο καβγάς με τις παλιές Καλυμνιές, από τις Β. Γλυνάτση και Α. Μυλωνά, και το εκρηκτικό τσιφτετέλι από τη χορεύτρια Ελ. Προίκα, που υποχρέωσε το δεσπότη να φύγει στο διάλειμμα. Αλλά και όλοι όσοι παρήλασαν από το σανίδι, μεταξύ των οποίων και η έπαρχος κ. Χρ. Συφουνιού στο ρόλο της… Επάρχου Καλύμνου, εντυπωσίασαν με τη ζωντάνια τους και την υποστήριξη του ρόλου τους με αυτοπεποίθηση.
Η σκηνοθεσία του κ. Νικ. Γιαχαλή είναι στα πολύ θετικά της παράστασης και. Είχε ευρηματικότητα και πρωτοτυπία στην κίνηση των ηθοποιών επί της σκηνής όχι μόνο κατά την απόδοση του ρόλου τους αλλά και στην αλλαγή των σκηνικών, τα οποία άλλαζαν οι ίδιοι η ηθοποιοί, σε ημίφως, χωρίς να πέφτει η αυλαία, και με υπόκρουση μοντέρνα ρυθμική μουσική – τα πρώτα τραγούδια ήταν από τη φετινή Eurovision, του Σάκη Ρουβά και της Τουρκάλας Χαντισέ.
Οι συντελεστές της παράστασης είναι: Οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης, εκτός από το συγγραφέα Γ. Κουλλιά και τον σκηνοθέτη Ν. Γιαχαλή, είναι οι: Στ. Κύρικος-Τσαούση σκηνικά-κουστούμια-φροντιστήριο-τεχνικός σκηνής, Φ. Μαστροβασίλη: μακιγιάζ, κ. Κόκαλης: χειριστής φωτισμού, Λ. Χριστοδούλου: ηλεκτρολόγος, Ν. Σμαλιός: επεξεργασία ήχου-φωτογραφίες. Την επιμέλεια της αφίσας και του προγράμματος είχαν οι Τζ. Μπίθα και Γ. Κουλλιάς. Τέλος, τη μουσική επιμέλεια της παράστασης είχε ο σκηνοθέτης Ν. Γιαχαλής, το ωραίο τραγούδι της παράστασης ήταν σύνθεση του Γ. Κουλλιά, ενώ ακούστηκε και ένα δικό του, επίσης, τραγούδι από την αδελφή του Καίτη Κουλλιά –περιέχεται στο πρώτο CD του Γ. Κουλλιά.
¸παιξαν οι: Β. Γλυνάτση, Α. Μυλωνά, Ν. Μαρίνου, Μ. Κάτρη, Τζ. Μπίθα, Αλ. Μαγκλή, Ελ. Προίκα, Χρ. Συφουνιού, Γ. Καμπούρης, Ν. Γλυνάτσης, Μ. Τσουγκράνης, Γ. Μαστροβασίλης, Γ. Κουλλιάς.
Πυγή Αργώ της Καλύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: