ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Από τη γιορτή της Ομοσπονδίας για την επέτειο της Ενσωμάτωσης – του Ν. Παπαδόπουλου


Χθεσινή εκδήλωση της Ομοσπονδίας, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας. Οπως ήταν φυσικό συμμετείχε και η Ενωση Καλυμνίων Αττικής με το χορευτικό της, που χόρεψε τον "πατροπαράδοτο" Ισσο , σούστα για να κλείσει το πρόγραμμά του με το "μηχανικό", που χόρεψε ο Αντώνης Κωλέττης.
Αφού "απηύθυναν χαιρετισμούς" οι "εκ Δωδεκανήσου" πολιτικοί μας (παρευρέθησαν οι κ.κ. Βαληνάκης, Νεράντζης, Ζαγορίτης, Παυλίδης (απο ΝΔ) Ζωίδης , Διαμαντίδης , Κασσάρας (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και η κ. Αράπογλου (ΛΑ.Ο.Σ), ο κ. Κων/νος Πάχος (συγγραφέας) έκανε μία τιμητική αναφορά στην ιστορική πορεία της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων και τους ιδρυτές της.
Στο τέλος του 1ου μέρους, η Ομοσπονδία (η Πρόεδρος κ. Χαραλαμποπούλου με τους προέδρους των συλλόγων των 3 νησιών) επέδωσε τιμητική πλακέτα στο σεβ. Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιο για την πολυετή παρουσία και προσφορά του στα Δωδεκάνησα.Στο 2ο μέρος της εκδήλωσης , αντιπροσωπίες των συλλόγων κάθε νησιού χόρεψαν τοπικούς χορούς με την συνοδεία ζωντανής μουσικής (βιολί, λαούτο, λύρα, σαντούρι) . Μπορεί να είχε μεγάλη διάρκεια (μέχρι τις 10.30 μ.μ.!) αλλά ο κόσμος έμεινε μέχρι το τέλος και ήταν κι ευχαριστημένος….....

Δεν υπάρχουν σχόλια: