ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΩΝ ΙΜΙΑ .


Εφέτος συμπληρώνονται 11 χρόνια από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στα Ίμια με την Τουρκία, τον Ιανουάριο του 1996. 11 χρόνια απ’ την ημέρα που η Τουρκία κατέλαβε με στρατιωτική επιχείρηση Ελληνικό έδαφος, χωρίς μάλιστα να λάβει την δέουσα απάντηση εκ μέρους μας. 11 χρόνια απ’ τον ηρωικό θάνατο 3 Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι πρέπον, η μνήμη των Ηρώων των Ίμια να χρησιμοποιείται για διαφόρους κομματικούς λόγους , όμως θεωρεί απαράδεκτο τα ΜΜΕ να μην πούνε ούτε μια λέξη για αυτή την μέρα. Επίσης πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι τα πραγματικά γεγονότα των Ιμίων μετά τον κατάλληλο χρόνο θα γίνουν γνωστά και η γραφίδα του Ιστορικού θα τα παρουσιάσει . Αυτό που μας λυπεί είναι το γεγονός ότι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ξεχάστηκαν οι Ήρωες των Ιμίων και εάν ρωτήσει κανείς ένα Έλληνα τις οποιασδήποτε ηλικίας και αν είναι και ιδιαίτερα την νεολαία μας
Ποιος ήταν ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΕΚΤΟΡΑΣ ΓΙΑΛΟΨΟΣ ;
Ποιος ήταν ΑΡΧΙΚΕΛΕΥΣΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ;
Ποιος ήταν ΑΡΧΙΚΕΛΕΥΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ ;
Θα λάβει σε ένα μεγάλο ποσοστό την απάντηση ότι δεν τον γνωρίζω το άνθρωπο , μήπως είναι ο νέος τραγουδιστής του Fame story ;
Εμείς θα τον διορθώσουμε και θα του πούμε ότι ήταν Ήρωες και είναι παρόντες μαζί μας πνευματικά . Και θα ενημερώσουμε και τους τρεις ότι «Η Τουρκία συνεχίζει την σκληρή γραμμή στην πολιτική που έχει χαράξει έναντι της Ελλάδος. Δεν έχει σταματήσει να διεκδικεί το μισό Αιγαίο, την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων, την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας, τον έλεγχο στο μισό F.I.R μας, να θεωρεί casus belli την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια και φυσικά δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Τα επόμενα βήματά της είναι ήδη σχεδιασμένα από χρόνια και ακολουθεί μια σταθερή πολιτική σε βάθος χρόνου με υπομονή και επιμονή, ανεξάρτητα απ’ τις κυβερνήσεις που έχουν την εξουσία.» και θα πρέπει να γνωρίζουν από εκεί που ψηλά μας βλέπουν ότι «αν η Τουρκία είναι πιο ισχυρή από εμάς θα το γνωρίζαμε μόνο αν πολεμούσαμε. Ευτυχώς οι Έλληνες του 1821 δεν σκέφτονταν όπως οι σημερινοί: «η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν. Και όταν κάνουν αυτήν την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές φορές κερδαίνουν». (Μακρυγιάννης). Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό που επιδοκιμάζεται σήμερα είναι η «ειρήνη» και όχι η «ελευθερία». Διότι η ελευθερία θέλει «αρετή και τόλμη». Και κάτι άλλο που τους ρωτάμε από εκεί ψηλά που βρίσκονται Η σημαία μας κυματίζει πια στα Ίμια...;
Κι όμως οι τρεις τους διέσωσαν με την ηρωική θυσία τους την τιμή των Ελλήνων. Ας θυμίσουμε σε όλους αυτές τις ημέρες, τη θυσία των τριών αξιωματικών που έπεσαν στα Ίμια γιατί η θυσία τους, όπως όλων των ηρώων, πρέπει να είναι η πυξίδα των αγώνων όσων αγαπούν και σέβονται αυτόν τον τόπο. Όπου και αν βρισκόμαστε ας ρίξουμε λίγα λουλούδια στην θάλασσα σαν ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: