ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο θέλοντας να απαντήσει στο σχόλιο του κου Γ. Βούη επισημαίνει τα εξής:
Δέχεται την «ποθητή ανανέωση προσώπων και στόχων», εφόσον αυτή συνοδεύεται με μία αχρωμάτιστη λογική και επιτέλους μακριά από κόμματα και παραγοντισμούς. Στόχος του ΔΣ της Ένωσης, η οποία και νεανική ματιά έχει και αρκετό μεράκι, είναι η ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων του νησιού μας και αποκλειστικά αυτή. Το βάσκανο μάτι, στο οποίο αναφέρεται ο κος Βούης είναι και θα είναι πάντα αυτό όσων επιδιώκουν να αναδειχθούν από την Ένωση Καλυμνίων είτε για προσωπικό όφελος, είτε για όφελος άλλων. Δείτε την προσπάθεια δημιουργίας της αντιένωσης Καλυμνίων, στην οποία ορθώς αναφέρεται ο κος Βούης και η οποία δεν προχώρησε.. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να παραπέμψουμε τους αναγνώστες στο άρθρο 19 του καταστατικού, στο οποίο αναφέρονται τα εξής : « ….δύνανται να διοργανώνονται εντός του πνεύματος του παρόντος καταστατικού και μόνον διαλέξεις, επιστημονικές, ηθικές, φιλολογικές, διασκεδάσεις και εκδρομές, οι οποίες όμως ουδέποτε θα λαμβάνουν οιανδήποτε πολιτικήν μορφήν». Το ΔΣ καλεί όσους διατηρούν τις επιφυλάξεις τους να έρθουν και να μας γνωρίσουν από κοντά, να συζητήσουν μαζί μας, για να μην οδηγούνται σε μη ασφαλείς χαρακτηρισμούς και κρίσεις, χωρίς πρώτα να κουβεντιάσουμε για τη νέα στροφή της Ένωσης. Ίσως αποτελέσει έκπληξη γι αυτούς που σίγουρα η κακή εμπειρία του παρελθόντος να τους οδηγεί στα συμπεράσματα αυτά.
Ναι, υπήρξαν οι παραιτήσεις της Προέδρου κας Ταυλαρίου και δύο ακόμη μελών. Σε λεπτομέρειες όμως των παραιτήσεων δεν θα υπεισέλθουμε κι αυτό όχι από αδυναμία, αλλά γιατί αυτό που επιδιώκουμε δεν είναι ούτε να ανοίξουμε λογαριασμούς και προσωπικές βεντέτες, ούτε να μπούμε στο παιχνίδι των αντιπαραθέσεων του παρελθόντος, αν και εάν υπάρξουν κακοήθη σχόλια θα αναγκαστούμε να προβούμε σε διαλεύκανσή τους. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε και είναι εκ των ουκ άνευ είναι το ότι ένας πολιτιστικός σύλλογος θέλει αγώνα, προσπάθεια, τρέξιμο και όποιος θεωρεί ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί πρέπει και είναι δέον να παραιτείται. Εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι σε δύο μόλις μήνες διαμορφώθηκε ο χώρος της Ένωσης, οργανώθηκε χορευτικό για παιδιά και εφήβους, έγινε ιστοσελίδα, συγκεντρώνεται το υλικό για έκδοση περιοδικού – εφημερίδας και βρίσκεται στα σκαριά η δημιουργία μουσικού και θεατρικού εργαστηρίου.
Κινδυνολογίες λοιπόν του τύπου «ο θεός να βάλει το χέρι του», όπως ανέφερε στο σχόλιό του ο κος Βούης είναι τουλάχιστον άστοχες. Αρκεί να ερχόταν στην πρόσφατη εκδήλωσή μας, να έβλεπε τα παιδιά μας που χόρεψαν, για να δει ότι το χεράκι δεν περιμένουμε να το βάλει καμία ανώτερη δύναμη παρά μόνο ο άνθρωπος, ο καθένας από μας και από όλους εκείνους που έχουν το ίδιο όραμα και όνειρο με μας. Τα Διοικητικά Συμβούλια υπήρξαν πολλά, αλλά σίγουρα θα υπήρξαν μέλη που θα το έκαναν για τη χαρά της μύησης στην παράδοση και όχι για το μόχθο της φιλοδοξίας.
«Η ευαίσθητη απαρτία του ΔΣ» της Ένωσης, όπως τη χαρακτηρίζει ο κος Βούης καλεί όλους τους συμπατριώτες μας να έρθουν κοντά της. Καλεί αυτούς, που απλά θέλουν να θυμηθούν, να γευτούν, να ακούσουν και να ταξιδέψουν σε χρόνια μαγικά του νησιού μας, όταν ο σφουγγαράς έφερνε με κόπο το σφουγγάρι, όταν οι γυναίκες και τα παλικάρια τραγουδούσαν τους σκοπούς μας και όταν ο καλύμνιος ήταν λεβέντης, υπερήφανος και αγνός.
Τέλος «η ευαίσθητη απαρτία» μας ναι θα πάει σε νέες εκλογές, για να γίνει πιο δυνατή και να μην είναι ευάλωτη όχι σε ασθένειες ( αφού ο κος Βούης παρομοίασε την κατάσταση με κάποιον σοβαρά άρρωστο ασθενή ) αλλά σε σχόλια και ασθενείς χαρακτηρισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: