ΜΕΛΙ & ΡΟΔΟ

Εκδόθηκε και το όγδοο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "Μέλι & Ρόδο" . Δεκαέξι σελίδες , με τα νέα του συλλόγου μας και πολλά ενδιαφέροντα θέματα της Καλυμνιακής παροικίας. Μία προσεγμένη έκδοση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Άγιος Παντελεήμων" , για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και αγάπη !

  • Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλες της Καλυμνιές και τους Καλύμνιους καθώς και τους φίλους αυτών απανταχού την οικουμένη.
  • Ευελπιστούμε το blog αυτό να σταθεί αφορμή ώστε οι απανταχού Καλυμνιοι να έρθουν σε επαφή με την ένωση Καλυμνιων Ρόδου ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις , σκέψεις ως αναφορά την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου μας .
  • Εάν η σκέψη σας ταυτίζεται με την δικιά μας επικοινωνήστε μαζί μας στο ekrodou@gmail.com

    Καλή πλοήγηση.!!!!



Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ Ο ΕΝ ΚΑΛΥΜΝΩ

Η ποιμαντική μορφή του Aγίου Σάββα του εν Καλύμνω αποδεικνύεται από όσα εν συντομία θα αναφέρουμε παρακάτω:

Ανήκε στη συνοδεία του Aγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως. Ως ιερεύς ο π. Σάββας ήταν ταπεινόφρων και ασκητικός. Στους αμαρτωλούς όμως που έρχονταν για εξομολόγηση σʼ αυτόν ήταν επιεικής και σπλαγχνικός. Ένα όμως δεν ανεχόταν. Την βλασφημία και την κατάκριση. Εξομολογούσε επί ώρες, συνήθως μετά τη Θεία Λειτουργία, έγκλειστος στο μικρό του κελλί, καμιά φορά έως τις εσπερινές ώρες, χωρίς διακοπή και χωρίς τη λήψη τροφής. Πολλές φορές δάκρυζε και με επιμονή παρακαλούσε τους εξομολογούμενους για τη μεταστροφή τους.
Ήταν πάντοτε σοβαρός και από τους χριστιανούς ζητούσε το ίδιο: Σοβαρότητα. Αγαπούσε όλους ειλικρινά και πηγαία. Προσπαθούσε να τους βοηθήσει να γίνουν-δια μετανοίας- μέτοχοι της βασιλείας των ουρανών. Όσο για χρήματα δεν κρατούσε στα χέρια του, ήταν αφιλοχρήματος. Ό,τι ελάμβανε από το εργόχειρο της αγιογραφίας ή την τέλεση μυστηρίων, τα έδινε στους πτωχούς, τις χήρες και τα ορφανά.
Αυτός ήταν σε αδρές γραμμές ο άγιος Σάββας ο εν Καλύμνω, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω το έτος 1948. Αυτός ήταν ο π. Σάββας σαν κληρικός που τίμησε το ράσο που φορούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: